VolkerInfra concentreert huisvesting in Vianen

VolkerInfra huurt van Nexus Real Estate 4.748 m2 kantoorruimte en 150 parkeerplaatsen in het kantoorgebouw Le Cèdre aan de Lange Dreef 13 in Vianen.

Het gebouw ligt in kantorenpark La Pallissade. Deze verhuur volgt op de nieuwe verhuur aan SolarEdge Technologies van ca. 225 m2 kantoorruimte.

VolkerInfra, gespecialiseerd in grootschalige infrastructurele projecten is een samenwerkingsverband van vier ondernemingen van het VolkerWessels-concern: KWS, Van Hattum en Blankevoort, Vialis en VolkerRail. VolkerWessels, het op één na grootste bouwconcerns van Nederland, is reeds gevestigd in andere gebouwen op kantorenpark La Palissade. Met deze nieuwe locatie voegt zij nog meer onderdelen samen in Vianen.

La Palissade bestaat uit zeven hoogwaardige kantoorvilla's die rondom een centraal parkachtig plein met veel groenvoorzieningen liggen. Gebouw Le Cèdre aan de Lange Dreef in Vianen maakt onderdeel uit van een grotere vastgoedportefeuille die sinds 2015 beheerd wordt door Nexus. Bij aankoop van de portefeuille was bekend dat het gebouw te kampen had met langdurige leegstand en dat deze door vertrek van huurders in 2017 verder zou oplopen. Dankzij de verhuurstrategie van Nexus is Le Cèdre binnen 12 maanden na aankoop vrijwel volledig verhuurd.

Nexus heeft deze transactie gerealiseerd namens de eigenaar van het gehuurde en werd hierbij geadviseerd door Waltmann Makelaars en Bedrijfshuisvesting. VolkerInfra werd geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.