Geneba komt in Thaise handen

De Aziatische vastgoedbelegger Frasers neemt voor € 315,9 mln Geneba over. Het betreft 87% van de aandelen.

Geneba Properties is een Europese commerciële vastgoedonderneming die is voortgekomen uit het doorgestarte Homburg Invest. Het bedrijf opereert vanuit Amsterdam en beheert een vastgoedportfolio met een waarde van meer dan € 540 miljoen (eind 2016), ruim 690.000 m² verhuurbaar oppervlak en jaarlijkse huurinkomsten van meer dan € 38 mln. De portefeuille bestaat uit logistieke en licht industriële panden in Duitsland en Nederland die langdurig verhuurd zijn.

De verkoper is de Canadese investeerder Catalyst Capital Group, die de obligatieschulden overnam nadat de door Richard Homburg opgerichte vastgoedonderneming in financiële problemen kwam. De prijs per aandeel is € 3,67 en de transactie wordt geeffectueerd op 30 juni 2017.

Frasers Frasers Centrepoint Limited (FCL) is genoteerd aan de beurs van Singapore en actief in 80 steden in verschillende landen in Europa, Azië, Afrika en Australië. FCL heeft ongeveer 23 mrd Singaporese dollars aan assets onder management (circa € 15,4 mrd). Grootaandeelhouder is The Thai Charoen Corporation Group (TCC), een van de grootste ondernemingen uit Thailand. Panote Sirivadhanabhakdi (rechts op de foto), zoon van de oprichter Charoen (links), is CEO van FCL.

EY heeft bij deze transactie de due diligence uitgevoerd voor de koper.