Bouw tweede fase ChurchillPark in Leiden gestart

De tweede fase van de nieuwe woonbuurt ChurchillPark in Leiden is woensdag gestart. Hier komen in totaal 99 woningen.

Op de voormalige sportvelden tussen de Boshuizerkade en Churchilllaan in Leiden ontwikkelt Amvest een nieuwe woonwijk. In ChurchillPark zijn al 56 eengezinswoningen gerealiseerd. De eerste daarvan werden september vorig jaar opgeleverd aan de bewoners.
Woensdag 30 november gaf Paul Laudy, wethouder Bouw en Openbare Ruimte, het feestelijke startschot voor de bouw van de tweede fase van ChurchillPark. Opdrachtgever is ook hier gebiedsontwikkelaar Amvest. Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) neemt de vrijesectorhuurwoningen op in haar beleggingsportefeuille.

Het betreft drie appartementengebouwen met in totaal 77 appartementen en 22 eengezinswoningen. De tweede fase wordt van de eerste fase gescheiden door een groenzone. Naar verwachting worden de woningen medio 2018 opgeleverd.

“Leiden stimuleert de bouw van huurwoningen in het middensegment, en vooral eengezinswoningen." aldus wethouder Laudy. "Een huurwoning met een tuin op vijf minuten van de binnenstad. Ik ben blij dat Amvest dat mogelijk maakt.”

Heleen Aarts, directeur Gebiedsontwikkeling van Amvest: "We zijn er trots op dat we met ChurchillPark een nieuw stuk stad toevoegen aan Leiden. Een aangename woonomgeving en een gevarieerd woningaanbod. De middeldure huurwoningen zijn een mooie aanvulling in de portefeuille van het ARC Fund."

De architectuurstijl is modern met een Engels accent dat onder andere terugkomt in de erkers aan de voorzijde van de eengezinswoningen en de gemetselde bogen boven de entrees. Deze stijl is ook doorgevoerd in de appartementengebouwen. Het ontwerp is van Hans van der Heijden Architect uit Amsterdam; bouwbedrijf Niersman uit Voorschoten is de aannemer.

De compleet uitgeruste eengezinswoningen hebben een gemiddeld vloeroppervlak van 116 m² met 1 of 2 parkeerplaatsen en een buitenberging. De appartementen, variërend in grootte van 59 tot 110 m², hebben een buitenruimte, een parkeerplaats en een berging op de begane grond. Naar verwachting start de verhuur van de woningen medio 2017.