Saskia Hoskens beoogd topvrouw FGH Bank

Bij FGH Bank vindt per 1 januari 2017 een stoelendans plaats waarbij Saskia Hoskens uiteindelijk in de zomer van 2017 de nieuwe directievoorzitter van de bank wordt.

Dit blijkt uit een mededeling van de Rabobank. Hoskens treedt per 1 januari 2017 toe tot de directie van FGH Bank. Tot haar aantreden als directievoorzitter fungeert Roel van de Bilt, momenteel directielid van FGH Bank, per 1 januari 2017 als waarnemend directievoorzitter FGH. Deze rol zal hij vervullen naast zijn functie van Directeur Rabo Real Estate Finance.

De huidige FGH-directievoorzitter, Fred Weenig, schuift door naar de Rabo-organisatie en krijgt per 1 januari 2017 de functie van Chief Credit Officer bij de Rabobank.

Het is de bedoeling dat Sasia Hoskens directievoorzitter wordt op het moment dat de integratie van FGH Bank en Rabobank is afgerond. Dit is naar verwachting in de zomer van 2017 het geval.

Hoskens is sinds 1 november jl. bij FGH Bank werkzaam als programmamanager van het integratie-programma. Zij treedt op 1 januari toe tot het directieteam van FGH en neemt de werkzaamheden van Weenig in zijn rol van integratiemanager over.

In zijn nieuwe functie van Chief Credit Officer volgt de huidige directievoorzitter van FGH, Fred Weenig, Ab Gillhaus op, die een andere functie binnen Rabobank Groep heeft aanvaard. Fred Weenig zal gaan rapporteren aan Petra van Hoeken, Chief Risk Officer van de Rabobank en lid van de Raad van Bestuur.

Naast directievoorzitter is Weenig integratiemanager van FGH Bank. Daarmee leidt hij het proces van het overbrengen van FGH-klanten die aansluiten op de nieuwe vastgoedstrategie van de Rabobank. Deze functie draagt hij dus over aan Saskia Hoskens.

De nieuwe waarnemend directievoorziter van FGH, Van de Bilt, is directeur van Rabo Real Estate Finance, de nieuwe organisatie binnen de Rabobank waarin kennis, expertise en netwerken op het gebied van commercieel vastgoed van de Rabobank en van FGH Bank zijn samengebracht. Rabo Real Estate Finance ging van start op 1 november jl. Van de Bilt maakt sinds augustus 2010 deel uit van de statutaire directie van FGH Bank.

De integratie van FGH Bank zal naar verwachting in de zomer van 2017 afgerond zijn. Het is het voornemen om Hoskens op dat moment tot directievoorzitter van FGH Bank te benoemen. FGH Bank richt zich na de integratie op de klanten die niet aansluiten op de nieuwe vastgoedstrategie van de Rabobank. De directie van FGH Bank zal dan uit twee leden bestaan: Saskia Hoskens als directievoorzitter en Marie-Anne Toenders als Chief Financial and Risk Officer/Chief Operating Officer. Toenders trad per 1 november 2016 tot de directie van FGH Bank toe.