Nieuwe directeur WFC Amsterdam

Robbert-Jan Bosch is de nieuwe commercieel directeur van World Fashion Centre Amsterdam.

WFC Amsterdam verandert momenteel naar een multifunctionele en toegankelijke locatie aan de Westas. MRP Development werkt sinds eind 2018 aan de herontwikkeling van WFC Amsterdam. Het aantrekken van nieuwe huurders en toevoegen van initiatieven op het gebied van technologie, innovatie, kunst & cultuur en flexwerkconcepten vormen onderdeel van deze plannen.

Robbert-Jan Bosch komt uit een echte modefamilie en kent WFC Amsterdam goed. Zijn opa richtte het mode-agentschap Eduard Bosch in 1951 op en inmiddels is het familiebedrijf al 16 jaar in handen van Bosch. Daarnaast was Bosch lange tijd lid van het bestuur van de huurdersvereniging. Zijn betrokkenheid bij mode, de ondernemers en WFC Amsterdam is dan ook groot. Over zijn toetreding als commercieel directeur bij WFC Amsterdam zegt Bosch: ‘Met het familiebedrijf Eduard Bosch zijn we al meer dan 50 jaar onderdeel van het gebouw en de community. Het was voor mij tijd om een nieuwe stap te zetten. Ik vind het heel bijzonder dat ik nu mee mag werken aan de verdere ontwikkeling van WFC Amsterdam aan de Westas.’

Het WFC Amsterdam, centraal gelegen aan de A10 - Westas, is in de afgelopen vijftig jaar uitgegroeid tot een verzamelplaats voor ondernemerschap met creativiteit als verbindende factor, zo zegt MRP. Het is de ambitie om er een open en multifunctionele plek van te maken waar verschillende werelden bij elkaar komen. In WFC Fashion (Toren 1), heeft een groot aantal huurders een nieuwe showroom en zijn er nieuwe huurders bijgekomen. In de voormalige Fashion Garden (Toren 4) is nu MRP Flex Offices gelanceerd, waar bedrijven op een flexibele manier, corona-proof kunnen werken. Hier is nu ook TNW West gevestigd, die hun meest recente technologie hub aan de Westas hebben geopend. Nieuwe huurders als WELBO robotics, social recruitment marketingbureau Jobsrepublic, bouweconomisch adviesbureau SkaaL en de Style School by Danie zijn hier de afgelopen maanden gestart.