Facility House kiest voor Media Park

Facility House heeft recent haar huurovereenkomst langjarig verlengd op het Media Park in Hilversum.

Facility House is met haar 18-tal edit suites gevestigd in kantoorgebouw The Matrix, waar ook Talpa is gevestigd. Het verlengde huurcontract betreft in totaal ruim 625 m2. Facility House is een jong full-service facilitair mediabedrijf dat opnames en montage verzorgt van verschillende tv-programma’s als College Tour, Floortje naar het einde van de wereld en Grillmasters,

Tevens huurt Facility House het naastgelegen gebouw The Red House, waar camera-uitgifte plaatsvindt. The Red House werd in 2001 door architect Jouke Post van ‘xx Architecten’ ontworpen volgens de IFD methode: Industrieel Flexibel Demontabel bouwen. In 2002 ontving het gebouw de Job Dura prijs. Eerder stond het gebouw 5 jaar in Rotterdam waar het dienst deed als Kinderkunsthal Villa Zebra en vervolgens verhuisde het gebouw voor een aantal jaren naar Hoogvliet als tijdelijk gebouw voor een school. Sinds 2013 staat het markante gebouw op het Media Park.

Media Park Enterprise (MPE) is een project van Europa Fund II. Europa Fund II wordt beheerd door Europa Capital, een gevestigd vastgoedfonds dat vanuit kantoren in geheel Europa actief is. Europa Capital is onderdeel van de Rockefeller Group (RGI). Europa Capital Partners LLP en Europa Capital LLP vallen onder het toezicht van de Financial Services Authority.
Media Park Management voert het dagelijks beheer van het Media Park uit in opdracht van MPE.