'Grote koopbelangstelling voor Q-Park'

Er is grote belangstelling voor de overname van aandelen van Q-Park. Afgelopen week verliep de eerst deadline voor het inleveren van biedingen en er zouden ongeveer 30 partijen zich hebben gemeld.

Dit meldt De Telegraaf op basis van bronnen in de markt. Q-Park in Maastricht heeft over noord-west Europa verspreid 6100 parkeergarages met in totaal ongeveer 835.000 parkeerplekken in bezit. Het bedrijf is in handen van ruim 20 aandeelhouders, zoals ING, Achmea, SNS Reaal, Delta Lloyd en verschillende pensioenfondsen. Een aantal van hen en mogelijk allen, wil hun bezit verzilveren. Afgelopen zomer werd JP Morgan in de arm genomen om het verkooproces op te starten en te begeleiden.

Interessant is dat de Franse concurrent van Q-Park, het Franse Indigo, ook recent in de verkoop is gekomen. Volgens bronnen waarop De Telegraaf dit bericht baseert, worden momenteel voor dit soort bedrijven prijzen van 10 tot 15 maal de ebitda geboden. Dat zou voor Q-Park een opbrengst kunnen betekeken van minimaal € 1,8 mrd.