Timpaan realiseert Nieuw Weideveld te Bodegraven

Ontwikkelaar Timpaan en aannemer BAM zijn gestart met de bouw van de eerste fase van Nieuw Weideveld te Bodegraven.

Op 9 februari vindt de officiële handeling plaats van de start bouw van de eerste fase van gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld. In deze fase worden 45 betaalbare en duurzame koopwoningen gebouwd uit de BAM Wooncollectie. Er is de keuze uit 8 verschillende woningtypes, variërend van starterswoningen tot vrijstaande Nul-op-de-Meterwoningen in een groen opgezette en kindvriendelijke wijk in jaren 30 stijl. Op de eerste fase schreven 220 geïnteresseerden zich in en alle woningen zijn voor de start bouw verkocht en getransporteerd.

Gebieds- en projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout won in juni 2015, na een marktconsultatie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, de selectie voor de gebiedsontwikkeling van 4 woonvelden in Weideveld. Binnen deze woonvelden is een gedifferentieerd woningbouwprogramma voorgesteld met bewezen woningbouwconcepten voor de koopwoningen. Door te ontwikkelen met conceptwoningen kunnen relatief hoge grondopbrengsten en korte doorlooptijden gerealiseerd worden. Daarnaast zijn exclusieve afspraken gemaakt met Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SAREF) voor de ontwikkeling van 50 grondgebonden huurwoningen in het gebied. Daarbij heeft Timpaan de grondopbrengsten onder zowel de huur- als koopwoningen aan de gemeente gegarandeerd.

De week na de start bouw van de eerste fase vindt op zaterdag 18 februari de verkoopmanifestatie plaats van de tweede fase. In deze fase ontwikkelt Timpaan wederom 48 betaalbare en duurzame koopwoningen voor alle doelgroepen in samenwerking met BAM Wonen. Op 8 februari kunnen geïnteresseerden zich via de website al inschrijven op deze woningen.

BAM Wonen verwacht in het derde kwartaal van 2017 de eerste woningen uit fase 1 op te leveren en te starten met de 48 koopwoningen uit de tweede fase. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft Klok Wonen opdracht gegeven voor de uitvoering van de 50 vrije sector huurwoningen nadat in december 2016 de gronden voor deze woningen getransporteerd zijn. Klok Wonen start in mei van dit jaar met de bouw van deze eengezinswoningen eveneens in jaren 30 architectuur.