Bouw laatste fases Nieuw Koningsduin van start

De bouw van de laatste fases van nieuwbouwplan Nieuw Koningsduin in Bakkum (gemeente Castricum) is van start gegaan.

Op landgoed Duin en Bosch in Bakkum ontwikkelde en realiseerde ABB Bouwgroep al eerder 140 woningen. Nu worden door ABB de laatste 3 fases, bestaand uit 68 bouwnummers gerealiseerd. Iedere fase heeft een gevarieerd aanbod met onder andere rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, semibungalows, vrijstaande villa’s en kavels voor zelfbouw. Met de start bouw van de laatste fases wordt het project afgerond. Naar verwachting worden de laatste woningen, met uitzondering van de bouwkavels, in het vierde kwartaal van 2017 opgeleverd.

ABB vierde samen met de kopers en andere betrokkenen afgelopen donderdag 1 december op feestelijke wijze de start bouw van de laatste fases van Nieuw Koningsduin. 

Landgoed Duin en Bosch ontwikkelt zich de komende jaren van een zorglocatie naar een gemengd woon- en zorggebied. De zes verschillende woonfases, verspreid over het groene landgoed, zijn volgens de ontwikkelaar populair. "Binnen afzienbare tijd waren alle bouwnummers verkocht. Iedere fase wordt gekenmerkt zich door een intiem karakter en een parkachtige en ruime setting, afgebakend door een groene bosrand." 
De fases kennen allemaal een uiteenlopend aanbod aan woningtypen, waaronder rijwoningen, twee- en drie-onder-een-kapwoningen, semibungalows en vrije kavels.