Nieuwe bestuursleden DGBC

Paul de Ruiter, Bas van Holten, Andy van den Dobbelsteen, Thomas Leenders en Ronald Prins zijn toegetreden tot het algemeen bestuur van de Dutch Green Building Council (DGBC).

Architect Paul de Ruiter studeerde Cum Laude af aan de TU in Delft. In 1994 startte hij zijn bureau Paul de Ruiter Architects vanuit het gedachtegoed van zijn promotieonderzoek ‘The Chameleon Skin’, dat stelt dat gebouwen energie moeten produceren in plaats van consumeren. De Ruiter draagt bij aan de nationale en internationale discussie rondom duurzaamheid, CO2-neutraal ontwerpen en certificeringmethoden voor gebouwen.

Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability en voorzitter van de afdeling Architectural Engineering + Technology aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Aan de University Antwerpen bezet hij de Francqui-leerstoel 2016-2017. Daarnaast is hij jurylid van de Green Leader Award en Nederlandse Archiprix 2017. Voor TU Delft heeft Van den Dobbelsteen veel onderzoeksprojecten geleid op het vlak van energie, klimaat en duurzaamheid in de gebouwde omgeving, waaronder de EU-projecten City-zen (over energietransitie van stedelijke wijken), het Kennis voor Klimaatprogramma Climate Proof Cities (over klimaatadaptatie van steden), en het URD-project Better Airport Regions (over circulariteit van luchthavenregio’s). 

Bas van Holten is sinds 2013 CEO bij Merin. Van Holten begon zijn carrière in 1993 bij Jones Lang Lasalle. Na enkele jaren trad hij in 2000 toe tot het bestuur van Jones Lang Lasalle Benelux. In 2004 stapte hij over naar OVG waar hij partner werd en in 2012 directeur voor OVG Duitsland. 

Thomas Leenders is Manager Government Affairs bij Philips Lighting Benelux en verantwoordelijk voor de publieke en overheidsrelaties. Hij adviseerde in diverse marketing- en salesfuncties over veranderingstrajecten en duurzaamheid. Bijvoorbeeld bij de herontwikkeling van de Studentencampus Diemen-Zuid, de realisatie van het duurzame schaatsstadion Thialf in Heerenveen en de ontwikkeling van slimme en duurzame voetbalstadions zoals de Amsterdam ArenA en het Philips Stadion. 

Ronald Prins is directeur Ruimtelijk-Economische Ontwikkeling (REO) bij het cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Ronald is een ervaren manager die uiteenlopende (directie)functies bij een aantal grote gemeenten heeft vervuld. Hij werkte eerder voor de gemeente Amsterdam als directeur Financiën en Bedrijfsvoering van het Amsterdamse Ontwikkelingsbedrijf en vervulde enige jaren de functie van directeur van het Klimaatbureau. Hij was eerder van 2008 tot 2014 bestuurslid van de Dutch Green Building Council.