Amvest realiseert zorgcentrum in hoofdgebouw LTS Deurne

Woningbouwvereniging Bergopwaarts verkoopt het hoofdgebouw van de voormalige LTS aan de Haspelweg in Deurne aan Amvest.

Bergopwaarts heeft in september 2015 een groot deel gesloopt van de voormalige LTS, ook wel bekend als De Uitkomst. Het hoofdgebouw, de gymzaal en de aula zijn blijven staan. Op dinsdag 24 januari is de koopovereenkomst voor het karakteristieke hoofdgebouw getekend tussen de nieuwe eigenaar Amvest en Bergopwaarts. Bergopwaarts blijft eigenaar van de gymzaal en de aula en het omliggende terrein. Plannen hiervoor zijn in ontwikkeling.

Het hoofdgebouw krijgt een nieuwe bestemming mét behoud van de karakteristieke kenmerken van het gebouw. Deze bestemming is een kleinschalige en huiselijke woonomgeving voor mensen met dementie, volgens het concept van ‘Het Gastenhuis’. Bergopwaarts is blij hiermee gevolg te kunnen geven aan het verzoek van de gemeenteraad om het hoofdgebouw te behouden en dit een maatschappelijke functie te kunnen geven.

Het Gastenhuis biedt zorg dichtbij voor mensen met dementie. Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar. Zij zijn verantwoordelijk voor alle zorg die in en vanuit hun huis geboden wordt. In een Gastenhuis wonen circa 20 mensen die 24 uur zorg en begeleiding krijgen. Het Gastenhuis is volop in ontwikkeling. In december opende de eerste vestiging haar deuren in Dordrecht. Inmiddels zijn er tien nieuwe locaties bekend gemaakt, waaronder Deurne.

Amvest heeft een langdurige samenwerking met vaste zorgpartners, zoals ‘Het Gastenhuis’ die een kleinschalige formule met een vastomlijnd concept in de markt zetten. Amvest is eigenaar van alle panden van Het Gastenhuis. De belegger investeert actief in zorgvastgoed. De zorgportefeuille omvat meerdere zorgconcepten voor ouderen.
Bergopwaarts is een woningcorporatie met zo’n 5000 huurwoningen, garages en overige verhuureenheden in de gemeenten Deurne, Asten, Helmond, Laarbeek, Gemert, Someren en Delft.

Laatste nieuws

Evenementen