Corum koopt voor bijna € 40 mln vastgoed

De Franse belegger Corum slaat opnieuw toe op de Nederlandse markt met twee deals van in totaal € 38 mln. Het gaat om het S&LB distributiecentrum Zeeman in Alphen aan den Rijn en het kantoorgebouw OctoPlus in Leiden.

Eerder deze maand werd al bekend dat Corum in de reeks aankopen dit jaar het kantoorgebouw aan de Laan op Zuid 393 in Rotterdam had gekocht voor circa € 50 mln. In Leiden kocht Corum eerder dit jaar naast OctoPlus het Beagle gebouw. Corum werd in al deze deals geadviseerd door Appelhoven.

Bij de deal in Alphen gaat het om het volledig gerenoveerde distributiecentrum met kantoorruimte dat is gekocht van Green Real Estate. De parkeergarage en het kantoor-/entreegebouw zijn nieuw gebouwd. Het pand is gelegen aan De Schans 15 te Alphen aan den Rijn. Naar verluidt bedraagt de koopprijs € 22,5 mln.
Op het dak zullen tevens voor rekening en risico van Green circa 8.000 pv-cellen worden geplaatst. Ze zullen door een Green-vennootschap worden geëxploiteerd ten behoeve van Zeeman.
Het gebouw is langjarig en volledig verhuurd aan de Zeeman Groep die vanuit deze locatie de Europese markt bedient. Het metrage bedraagt ruim 45.000 m², waarvan ongeveer 3000 m² kantoorruimte.
Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft de transactie namens Corum begeleid. De verkoper werd geadviseerd door BNP Paribas Real Estate in samenwerking met Basis Bedrijfshuisvesting. Search was verantwoordelijk voor de technische due diligence en Core Notariaat was als notaris betrokken bij de transactie.

OctoPlus aan de gelegen de Zernikedreef 12 te Leiden wordt door Corum gekocht van Grand Madison Leiden I voor een koopprijs van circa € 15,5 mln. Het gebouw bedraagt 5222 m² vvo en beschikt over 59 parkpeerplaatsen. Het is voor 10 jaar geheel verhuurd aan OctoPlus. Het gebouw is gelegen in het hart van het Bio Science Park.
Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft deze transactie collegiaal met Spring Real Estate namens Corum begeleid. De verkoper werd geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff. Search was verantwoordelijk voor de technische due diligence en Core Notariaat was als notaris betrokken bij de transactie.