Alliander huurt 25.500 m² bij Amsterdam Sloterdijk

OVG Real Estate heeft een langjarig huurcontract getekend met netwerkbeheerder Alliander voor 25.500 m² in het kantoorgebouw aan de Basisweg 10 in Amsterdam Sloterdijk.

Het pand wordt grootschalig gerenoveerd door OVG en is straks voorzien van high-tech innovaties die het gebouw duurzaam en circulair maken. De locatie biedt ruimte aan 1500 werknemers van Alliander. De netbeheerder Liander, onderdeel van Alliander, is al enkele jaren gevestigd aan de Basisweg 10, echter op een aanzienlijk kleiner oppervlak (circa 7000 m²). 

Het kantoorgebouw uit 1973 heeft een oppervlakte van bijna 50.000 m², waarvan 25.500 m² aan Alliander verhuurd is. De andere grote huurder is pensioen- en vermogensbeheerder APG (voorheen Cordares), die al veel langer op deze locatie gehuisvest is. OVG kocht het pand in 2012 van Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund voor ongeveer € 17,6 mln. APG verlengde in 2011 het huurcontract met 10 jaar.

Met het project wordt geïnvesteerd in het kantorengebied Sloterdijk. Gemeente Amsterdam heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de overeenkomst en juicht de transformatie toe, omdat deze bijdraagt aan de circulaire ambitie van de stad en aansluit bij de ontwikkelingen en leefbaarheid in Amsterdam Sloterdijk.

De partijen willen het gebouw meer energie laten produceren dan het verbruikt, waarbij het overschot aan energie wordt teruggegeven aan de directe omgeving. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de nieuwste technologische innovaties die OVG in het gebouw zal integreren.

Met de transformatie van het gebouw willen de partijen een voorbeeldproject voor de omgeving realiseren. Door onder andere lokale energieopwekking en de circulaire aard van het project wordt Basisweg 10 sterk en positief verbonden met de omgeving.

Alliander is een groep waarin Liander, Liandon en een aantal nieuwe activiteiten samen staan voor kennis van energienetwerken, energietechniek en technische innovaties. In totaal zijn 5,7 klanten aangesloten en het aantal medewerkers bedraagt bij 7200.