Voormalig klooster Groot Bijsterveld wordt woonzorgcomplex

VB2 Vastgoed uit Oirschot gaat het voormalige klooster en landgoed Groot Bijsterveld herontwikkelen. 

VB2 Vastgoed gaat voor Valuas Zorggroep in het monumentale klooster van de Montfortanen in Oirschot een woonzorgvoorziening realiseren. De gemeente Oirschot draagt per 2 januari 2017 het beheer en de ontwikkeling van Groot Bijstervelt over aan de vastgoedmanager en ontwikkelaar. Op 20 december moet de gemeenteraad over de randvoorwaarden nog een finaal besluit nemen.

De gemeente Oirschot is eigenaar van Groot Bijstervelt, het voormalige Montfortanenklooster en is de afgelopen periode op zoek geweest naar een passende invulling voor het monumentale complex. De gemeente Oirschot heeft hiervoor een verkoopprocedure doorlopen. VB2 Vastgoed heeft hierbij het beste plan ingediend voor het behoud en ontwikkeling van het monumentale complex. Na intensief overleg is afgesproken dat VB2 Vastgoed het beheer van Groot Bijstervelt gaat overnemen per 2 januari 2017.

VB2 Vastgoed gaat een hoogwaardige levensloopbestendige woon-zorg voorziening realiseren. In het plan staan wonen, zorg en maatschappelijke betrokkenheid centraal. Het plan gaat uit van de restauratie van het rijks- en gemeentelijke monument en openbare toegankelijkheid van het park en kapel. VB2 Vastgoed werkt voor de toekomstige exploitatie samen met zorgaanbieder Valuas Zorggroep. Deze specialist op het gebied van kleinschalige woon-zorgvoorzieningen wordt na oplevering de nieuwe hoofdgebruiker van het complex.