SPRH gunt ASR Vermogensbeheer mandaat € 100 mln

Stichting Pensioenfonds voor Roeiers in het Rotterdamse havengebied (SPRH) gunt ASR Vermogensbeheer het mandaat van een deel van haar beleggingsportefeuille ter waarde van € 100 mln.

SPRH is het beroepspensioenfonds van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE).

Het mandaat dat SPRH aan ASR gunt bestaat voor 65% uit vastrentende waarden (staats- en bedrijfsobligaties en rente overlay) en voor 35% uit zakelijke waarden, met name aandelen.

SPRH is in 1933 opgericht onder de naam Stichting Pensioenfonds Opkomst RVE. Het pensioenfonds heeft momenteel 680 deelnemers, die allen werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest in de Rotterdamse haven. De dienstverlening van roeiers bestaat uit het vast- en losmaken van zeeschepen, het vervoer van loodsen en andere werkzaamheden voor de zeescheepvaart.

Ralph van den Boogaard, voorzitter SPRH: ‘ASR heeft veel kennis en ervaring in huis en kan ons maatwerk bieden, afgestemd op de verplichtingen van ons pensioenfonds. Bovendien ligt een deel van de roots van ASR in Rotterdam. Die gemeenschappelijke handen-uit-de-mouwen-mentaliteit spreekt ons uiteraard bijzonder aan.’