NSI herfinanciert € 285 mln

NSI heeft € 250 mln revolving credit faciliteiten geherfinancierd. De leningen zijn verhoogd met € 15 mln naar € 265 mln met lagere marges en verlengd met 1,5 jaar.

Ook is een nieuwe € 20 mln leningsfaciliteit, zonder onderpand, met Rabobank afgesloten. Deze zal worden samengevoegd met de bestaande bancaire faciliteiten. Deze zullen worden gebruikt voor het terug betalen van de €27,5 mln FGH hypotheek, waarmee € 114 mln aan onderpand vrij komt. 

In lijn met NSI’s hedgingstrategie zijn bestaande swap contracten met vervaldata in 2018 en 2020 teruggekocht voor een bedrag van € 5 mln. Nieuwe swap contracten zijn afgesloten voor 3 en 5 jaar, gelijk aan de looptijd van de onderliggende leningenportefeuille.

Deze transacties zullen het gemiddelde rentepercentage reduceren tot onder de 3,0% ten opzichte van 3,4% aan het einde van het derde kwartaal. De gemiddelde looptijd is verlengd van 3,8 jaar naar 4,2 jaar. De eerste lening loopt nu af in 2019. Het deel van de portefeuille dat niet belast is met een hypotheek is gestegen van ongeveer 65% tot ongeveer 75%.

Deze overeenkomsten dragen bij aan NSI’s doel om financieringsdocumentatie te harmoniseren, de looptijd te verlengen, de marges te optimaliseren en het aantal objecten met onderpand te verlagen.

Axeco Corporate Finance heeft NSI in deze transactie geadviseerd en geassisteerd bij de executie van de diverse onderdelen van de transactie.