Start upgrade Piazza Eindhoven

Het PIazza Center in Eindhoven krijgt een grote opknapbeurt. 

Na afronding van alle werkzaamheden, moet het winkelcentrum - dat dateert uit 2004 – weer volledig voldoen aan alle hedendaagse gemakken. Het door de Italiaanse architect Fuksas ontworpen gebouw kan soms kil aandoen en is door de open structuur erg gevoelig voor weerinvloeden. Door de aankomende metamorfose, die ongeveer anderhalf jaar zal gaan duren, moet Piazza Center veranderen in een sfeervolle, lichte omgeving, waar het prettig is om te verblijven.

In de eerste fase, die aanvangt in week 7, zullen de vloeren, de plafonds en de verlichting op de 1ste etage en 2de etage van het winkelcentrum volledig worden vervangen. In latere fases zullen naar verwachting onder andere de roltrappen naar het souterrain worden vervangen door een luie trap, die het souterrain toegankelijker maakt en meer zal betrekken bij de rest van het winkelcentrum en het Piazza-plein. Om het klimaat in Piazza Center beter te kunnen beheersen, zullen de nu volledig open vides op beide etages worden voorzien van schuiframen, die afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen worden bediend.

Om het Piazza-plein meer gezelligheid en sfeer te geven, zal op de begane grond, aan de ingang van de Demerpassage, onder andere een open koffiekiosk met terras komen, met eveneens de mogelijkheid voor een terras in het souterrain.

Naast de meer ingrijpende verbouwingswerkzaamheden, zal veel aandacht worden besteed aan de aankleding van het winkelcentrum zelf. Veel groen, plekken om even rustig te kunnen zitten en sfeerverlichting moeten de restyling afronden.

De werkzaamheden zullen zoveel als mogelijk plaatvinden in (de avonduren van) de kwartalen I en III van het seizoen, om de eventuele hinder voor de winkeliers en hun bezoekers zoveel als mogelijk te beperken.

JLL en Berkhouwe Vastgoed zijn verantwoordelijk voor de verhuur van de commerciële units in Piazza Center.