Geen hotel maar woningen in kantoor Badhuisweg

Een voormalig kantoorpand aan de Badhuisweg 11 in Scheveningen wordt getransformeerd naar appartementen. Het plan voor een Carlton hotel is van de baan.

Converse DC heeft het pand vorig jaar verkocht aan de Haagse ontwikkelaar MS Vastgoed. Die gaat het 4400 m² bvo grote pand herontwikkelen tot woonruimte. De ontwikkelaar heeft Geurts & Schulze Architecten ingeschakeld voor het ontwerp.

In 2011 lanceerde Converse DC een plan om het kantoor aan de Badhuisweg samen met de hotelketen Carlton te transformeren naar een viersterren design hotel met 87 kamers. Carlton, dochter van de Engelse Foundation Group, exploiteert in Scheveningen ook het Carlton Beach Hotel en wilde het nieuwe hotel aan de eigen beleggingsportefeuille toevoegen. De bekende ontwerper Piet Boon zou gaan tekenen voor het interieur.
Hoewel de koopaanneemovereenkomst al was getekend, kwam het er niet van. Na langdurige leegstand werd het kantoorpand vorig jaar korte tijd gekraakt. De rechtbank deed daarna uitspraak dat het pand ontruimd mocht worden door de nieuwe eigenaar.

MS Vastgoed & Belegging is een vastgoedonderneming die haar werkzaamheden sinds 1994 richt op renovaties en herontwikkeling van bestaande bouw en nieuwbouw in Den Haag.

Converse Development Corporation is in de zomer van 2007 opgericht en is een op binnenstedelijke (her)ontwikkeling gerichte vastgoedonderneming, die met name actief is in de grootste steden van Nederland. Tot de portefeuille behoort ook het voormalige Bruynzeel terrein in Zaandam, waar een vestiging van Ikea komt.
In 2013 kwam nog een ander hotelplan van Converse in het nieuws. Op een braakliggend terrein pal naast poppodium Paradiso in Amsterdam zou een hotel met 40 kamers moeten verrijzen. Van dit initiatief samen met Paradiso en Conscious Hotels is daarna weinig meer vernomen.