Zurich Insurance koopt panden Hudson's Bay Amsterdam

De Zurich Insurance Group heeft de panden van Hudson’s Bay aan het Rokin in Amsterdam van de Ivy Group gekocht.

Dat blijkt uit informatie van de Kamer van Koophandel. De aankoop betreft de overdracht van een bv waarin de panden zijn opgenomen.

Eerder werd bekend dat de koopsom rond € 200 mln zou liggen. Het betreft alle door Hudson’s Bay gehuurde panden Rokin 21 en Rokin 49 en de monumentale Vleeshal. Het gaat om een totaal metrage van 16.000 m².

Hudson’s Bay huurt het totaal om er een warenhuis in te exploiteren. Het is één van de 20 warenhuizen die de Canadese keten in Nederland wil gaan exploiteren.

Verbinding Noord/Zuidlijn

De locatie in Amsterdam is ontwikkeld door de Ivy Group die de voormalige kantoren van Fortis aan het Rokin herontwikkelde tot winkelruimte. De warenhuizen aan het Rokin hebben zes verdiepingen en een kelder met een directe verbinding naar het metrostation Rokin van de Noord/Zuidlijn.

Op het Rokin wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het station van de Noord/Zuidlijn die in juli 2018 moet gaan rijden. De panden zijn in november 2016 aan Hudson’s Bay opgeleverd. De keten is op dit moment bezig met de afbouw van het interieur.

Beslaglegging

Eerder was Marks & Spencer voor de winkelruimte in beeld, maar dit Britse warenhuis trok zich terug uit Nederland. Ook een nieuw te ontwikkelen warenhuis voor topmerken dat één van de panden in gebruik zou gaan nemen, Haussmann, heeft het niet gered. Hudson’s Bay zag in 2016 mogelijkheden op de Nederlandse markt als gevolg van het faillissement van V&D en kwam in de plaats van de twee andere warenhuizen.

De verkoop van de panden aan de Zurich Insurance Group stond even op losse schroeven omdat Mozes Staszewski als oud-aandeelhouder van de Emmes Group (de voorloper van de Ivy Group) beslag had laten leggen op de panden. Via de rechter werd de beslaglegging verlengd, maar partijen hebben hun verschil van mening klaarblijkelijk weten op te lossen. De verkoop aan Zurich kon daarmee alsnog doorgaan.