Woonpunt verkoopt 186 woningen aan Wonen Limburg

Woonpunt heeft een woningportefeuille verkocht aan collega-corporatie Wonen Limburg. Het betreft in totaal 186 huurappartementen, 181 parkeerplaatsen en enkele commerciële ruimten.

De woningen liggen verspreid over drie complexen op goede locaties in Maastricht (73 appartementen, eerste foto), Heerlen (47 appartementen) en Geleen (66 appartementen). Daarnaast wisselt ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek van eigenaar.

De transactie past bij de strategie van beide corporaties. Woonpunt maakt met de verkoop geld vrij voor investeringen in de eigen sociale huurwoningen, terwijl Wonen Limburg als nieuwe eigenaar de woningen beschikbaar blijft stellen voor de middeninkomens. Op deze manier kunnen mensen die te veel verdienen voor een sociale huurwoning maar te weinig voor een koophuis of huurhuis in de particuliere sector, toch een geschikte woning krijgen.

Manon Kuipers, vastgoedadviseur: “Steeds meer corporaties onderzoeken de mogelijkheid om bezit te ruilen of onderling te verkopen aan de hand van de vastgestelde woningmarktgebieden of portefeuillestrategie. Op deze wijze kan de portefeuille geoptimaliseerd worden en blijft het bezit binnen de sector. De transactie tussen Woonpunt en Wonen Limburg is daar een mooi voorbeeld van.”

De drie gemeenten hebben positief gereageerd op de overdracht aangezien er voldoende aandacht blijft voor betaalbare huurwoningen. Voor huurders blijven het huurcontract en de bijbehorende rechten en plichten onveranderd.

Capital Value begeleidde Woonpunt bij de verkoop. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn verzorgde de juridische procesbegeleiding.