Woningen, logies en short stay in Stationspostkantoor

Het voormalige Stationspostkantoor bij Den Haag HS gaat een nieuwe levensfase in. Het Rijksmonument krijgt een levendige mix aan functies.

In december vorig jaar werd al bekend dat Life het 50.000 m² grote pand had aangekocht en ging herontwikkelen. De exacte invulling van het voormalige postgebouw was toen nog niet bekend.

De gemeente Den Haag en de Belgische ontwikkelaar Life tekenen woensdagvoor de start van de herontwikkeling van het Stationspostkantoor. Dit gebouw is volgens de gemeente niet alleen uniek door de architectuur maar ook door de centrale ligging. 'Naast station Hollands Spoor en op een steenworp van de Laakhaven, Binckhorst en het Centrum biedt het volop kansen voor wonen en werken op een goed bereikbare binnenstedelijke locatie', meldt ze in een persbericht.

Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen) is verheugd met de transformatie van dit markante gebouw: 'Dit is de manier waarop we in Den Haag om willen gaan met de groei van de stad. Én woningen bouwen, én inzetten op verduurzaming. Ook het ‘stad binnen een stad'-concept past uitstekend bij onze Haagse ambitie van vergroenen, verdichten en verduurzamen". Serge Hannecart, ceo van Life, geeft aan dat hij met dit project met bijzondere architecturale kwaliteit wil bijdragen tot het verrijken van de stadsbeleving. 'Bij elk van onze projecten staat de architectuur in functie van het echte leven.'

Dit Rijksmonument is in de periode 1939-1949 ontworpen en gebouwd door de voormalig Rijksbouwmeester Bremer. Life transformeert het monument naar een levendige stad binnen de stad. Een geheel, waarbij een combinatie van woningen, logies, met de mogelijkheid tot short stay, ondersteund wordt door de verschillende dienstverleners in de plint, die elkaar bedienen onder het motto co-living & co-working.

Het voormalige en centraal gelegen stationspostkantoor gaat hiermee volgens de gemeente een belangrijk toonbeeld worden van circulaire economie in het hard groeiende Den Haag.