Woningen en hotel in het Grote Belastingkantoor Den Haag

Het voormalige Grote Belastingkantoor recht tegenover station Hollands Spoor krijgt, na zeven jaar leegstand, een gedaanteverwisseling. De 14.000 vierkante meter kantoorvloer wordt een modern en levendig complex van woningen, hotel en horeca.

In het gebouw komen 66 middeldure huurappartementen en 199 hotelkamers. In de plint behouden de huidige supermarkt en horeca hun plek, versterkt met nieuwe bedrijvigheid.

Het tegenover zijn grote broer gelegen ‘Kleine Belastingkantoor', dat omgebouwd is tot studentenwoningen, werd afgelopen najaar opgeleverd. Het eveneens nabij gelegen ‘The Y'-gebouw biedt nog voor de zomer woonruimte aan honderden starters en studenten. Ook de openbare ruimte rond het Stationsplein wordt komende maanden verbeterd en verlevendigd.

De kleine zeventig woningen in het Grote Belastingkantoor worden middeldure huurappartementen, variërend tussen de 63 en 150 vierkante meter. 

Gedelegeerd ontwikkelaar FRED Developers start de bouw volgens de huidige planning in het najaar van 2017. Het getransformeerde Grote Belastingkantoor zal dan eind 2018 worden opgeleverd.

Eind december hebben de huidige eigenaar van het Grote Belastingkantoor, Dutch Compagny Vermeer, en het Nederlandse Fortress een principeakkoord bereikt over de verkoop en ontwikkeling van het Grote Belastingkantoor. Fortress Investment Group, is namens de eigenaar Dutch Compagny Vermeer, in gesprek gegaan met, en exclusiviteit heeft geboden aan FRED Real Estate Developers (namens het Nederlandse Fortress).