Wonam levert woongebouw Sandebak in Amsterdam op

Wonam heeft donderdag 31 mei 106 nieuwe middenhuurwoningen opgeleverd aan de Van de Sande Bakhuijzenstraat in Amsterdam Nieuw-West.

Door de grote vraag naar woningen in Amsterdam en omstreken is het voor leraren in het basis-en voortgezet onderwijs lastig om aan een betaalbare woning te komen. In overleg met de gemeente Amsterdam en onderwijsinstanties zijn daarom 30 middenhuurwoningen van woongebouw Sandebak verhuurd aan leraren. Wonam levert hiermee een actieve bijdrage aan de huisvesting van deze beroepsgroep.

Woongebouw Sandebak ligt vlakbij de afslag aan de A10 en bij een tramhalte. Door steeds te kiezen voor een locatie die dichtbij de ring ligt en goed gelegen is ten opzichte van het openbaar vervoer en overige faciliteiten, zijn de projecten van Wonam geschikt voor een jonge doelgroep. De middenhuurwoningen van Wonam worden door hun eigen verhuurorganisatie Woontank verhuurd. Smit’s Bouwbedrijf is de verantwoordelijke aannemer en het ontwerp van woongebouw Sandebak is in handen van Inbo.

Met woningbouwproject Sandebak heeft Wonam zijn vijfde project opgeleverd. Nog drie projecten zijn in aanbouw. Wonam richt zich sinds 2011 specifiek op de groeiende vraag naar middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam.  Alle middenhuurwoningen zijn tot nu toe voor oplevering verhuurd.

Op de foto: wethouder Laurens Ivens en twee leraren bij de opening