Wilma Wonen en Reinbouw realiseren De Weide II in Meerkerk

Door het winnen van een aanbesteding gaan Wilma Wonen en Reinbouw woningbouwproject De Weide II in Meerkerk realiseren.

Tussen 2023 en 2028 worden in het Utrechtse dorp 150 woningen gebouwd. Om een ontwikkelaar te kunnen selecteren, is een aanbesteding gehouden voor de bouw van 105 vrijesectorwoningen, bruggen, infrastructuur en openbare ruimte. De 45 sociale woningen in het plangebied worden gelijktijdig in opdracht van woningcorporatie Fien gerealiseerd.

Het winnende plan

De Weide II ligt tussen de Bazeldijk en Burggraaf in Meerkerk. De ontwikkelaars hebben een plan ingediend onder de titel Meer voor elkaar in Meerkerk. Het plan kenmerkt zich door een ‘dorpse’ architectuur met aantrekkelijke lanen, straten, intieme hofjes en doorkijkjes naar brede watergangen met natuurlijke oevers. Er is een divers beeld gecreëerd door gebruik te maken van verschillende kleuren baksteen, rieten kappen af te wisselen met traditionele dakpannen en schuurwoningen met een herkenbaar agrarisch karakter toe te passen.

Duurzaamheid

De Weide II is ontworpen met oog voor een duurzame toekomst. De woningen worden energieneutraal gebouwd en circulariteit staat centraal bij het maken van verschillende product- en materiaalkeuzes. De opgewekte zonne-energie wordt tijdelijk opgeslagen in een collectieve buurtbatterij om overbelasting van het net te reduceren. Toekomstige bewoners worden onder andere met een duurzaamheidspaspoort gestimuleerd duurzame(re) keuzes te maken voor hun woning en woonomgeving. De bouw van de woningen start naar verwachting eind 2023.

Laatste nieuws

Evenementen