Wethouder Rorink overhandigt sleutel eerste bewoner Steenbrugge, Deventer

Op dinsdag 20 maart hebben wethouder Frits Rorink van de gemeente Deventer, André ten Vergert namens BPD en Joke Hofman van Woonbedrijf Ieder1, symbolisch de sleutel aan de eerste bewoner van de wijk Steenbrugge overhandigd.

Al decennia lang wordt er gesproken over de ontwikkeling van Steenbrugge als uitbreidingswijk van Deventer. Eind 2014 zijn contracten tussen verschillende partijen getekend waarbij Steenbrugge echt een start heeft gekregen. En nu is op 20 maart formeel de sleutel overhandigd aan de eerste bewoner van de wijk Steenbrugge.

"Dit is een bijzonder moment in het totale planproces waarbij we er in zijn geslaagd om er, door middel van krachtenbundeling van de gemeente Deventer en alle marktpartijen, een prachtige wijk van te maken", aldus André ten Vergert namens BPD.

Wethouder Frits Rorink: "Ik feliciteer de eerste bewoners van Steenbrugge van harte met hun gasloze en duurzame woningen in deze prachtige nieuwbouwwijk van Deventer. Gasloos en duurzaam wonen heeft de toekomst."

Steenbrugge loopt voor op vele nieuwbouwwijken in Nederland. Het is een volledig gasloze wijk, waarbij de koopwoningen conform de energie-eisen van 2020 worden ontwikkeld en gebouwd.
In totaal komen er in Steenbrugge 130 sociale huurwoningen, 70 vrije sector huurwoningen en 200 koopwoningen. De huidige stand van zaken is dat er 107 sociale huurwoningen en 100 koopwoningen in aanbouw zijn. De ontwikkelaars verwachten aan het einde van het 2e kwartaal in 2018 de volgende woningen in verkoop te kunnen brengen. De start van de vrije sector huurwoningen staat rond de jaarwisseling gepland.