WTC Amsterdam wordt uitgebreid en gerevitaliseerd

CBRE Global Investors en Ballast Nedam hebben de bouwteamovereenkomst gesloten voor de revitalisatie en uitbreiding van het World Trade Center aan de Zuidas in Amsterdam.

Het WTC is onderdeel van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds dat beheerd wordt door CBRE Global Investors. Op de hoek van de Strawinskylaan en de Beethovenstraat komt een extra toren - de tiende - goed voor 32.000 m² kantooroppervlak. De naastgelegen D-toren in de oudbouw wordt tegelijkertijd gerevitaliseerd en met de nieuwbouw verbonden.

CBRE Global Investors, haar adviseurs en Ballast Nedam werken in het Bouwteam samen de engineering van de revitalisering en uitbreiding van het WTC verder uit. Gezamenlijk bereiden zij het project zodanig voor dat dit resulteert in een voor CBRE Global Investors’ aanvaardbaar en uitvoerbaar definitief ontwerp (DO Plus), respectievelijk uitvoeringsontwerp (UO) met bijbehorende documenten zoals planningen, tekeningen, faseringen en rapportages. Deze bouwteam fase loopt tot in het eerste kwartaal van 2018, waarna in april 2018 CBRE Global Investors definitief kan besluiten tot de start van de bouwwerkzaamheden.

WTC ligt in het centrum van de Amsterdamse Zuidas. De werkprocessen worden aangepast op het primaire proces van het WTC, waardoor het WTC niet stil komt te liggen. 

Doordat ruimte aan de Zuidas schaars is, wordt de bouwplaats krap en zijn bouwplaatsmanagement en een uitgekiend logistiek proces essentieel. Naast de uitbreiding van het WTC met een complete toren, wordt ook een twee-laagse ondergrondse parkeergarage horizontaal uitgebreid.