WDP maakt zijn entree in de BEL 20

WDP, investeerder in logistiek en semi-industrieel vastgoed in de Benelux, maakt vanaf 18 maart 2019 deel uit van de BEL 20 index. De BEL 20-index is de voornaamste aandelenindex van Euronext Brussel.

Precies in het jaar dat WDP de twintigste verjaardag van zijn beursnotering in Brussel viert, wordt de onderneming deel van de BEL 20, de voornaamste aandelenindex van Euronext Brussel. De effectieve opname gaat in op 18 maart 2019. Het aandeel WDP noteert ook op Euronext Amsterdam.

De BEL 20-index is samengesteld uit de Belgische bedrijven die aan de Brusselse beurs noteren met de grootste vrij verhandelbare marktkapitalisatie, waarvan het aandeel voldoende liquide is en waarvan minstens 15% van het personeel in Belgie¨ dient te zijn tewerkgesteld. De opname van WDP in de index kadert in een periodieke herziening van de samenstelling van de BEL 20.

WDP is specialist in logistiek en semi-industrieel vastgoed en is actief in de Benelux, Frankrijk en Roemenie¨ en heeft een marktkapitalisatie van circa € 3 mrd. Gedurende de twintig jaar dat WDP genoteerd is op de beurs, is de onderneming uitgegroeid van een kleine nichespeler tot een van de grootste beleggers van logistiek vastgoed in de Benelux. WDP beschikt vandaag over een vastgoedportefeuille van circa 5 mln m² opslagruimte die een waarde vertegenwoordigt van circa € 3,5 mid met een groeitraject naar € 5 mrd in 2023.

Foto: Sinds 2015 is Euronext Brussel gevestigd in het Markiesgebouw, vlakbij het Centraal Station.

Laatste nieuws

Evenementen