VolkerWessels krijgt duurzame kredietfaciliteit

Koninklijke VolkerWessels (VolkerWessels) heeft haar revolverende kredietfaciliteit van € 600 mln (de RCF) aangepast en uitgebreid.

VolkerWessels is het eerste bedrijf in de Nederlandse bouwsector dat duurzaamheidsprestaties koppelt aan zijn bankkredietfaciliteit.

VolkerWessels heeft zijn RCF van € 600 mln met één jaar aangepast, waardoor de looptijd van de faciliteit is verlengd tot januari 2023. De gewijzigde faciliteit maakt gebruik van gunstige marktomstandigheden en beschikt over twee uitbreidingsopties van één jaar, waardoor de tenor kan worden verlengd tot januari 2025. De credit margin van de RCF is gebaseerd op de leverage ratio (nettoschuld ten opzichte van EBITDA) en is verlaagd en gekoppeld aan de duurzaamheidsprestaties van VolkerWessels. Alle andere voorwaarden zijn ongewijzigd gebleven. De RCF kan worden gebruikt voor algemene bedrijfs- en werkkapitaaldoeleinden (inclusief acquisities, kapitaaluitgaven, dividenduitkeringen en rentekosten).

Duurzame RCF
Voor het eerst in de Nederlandse bouwsector is de credit margin gekoppeld aan de duurzaamheidsprestaties van VolkerWessels. Het gaat daarbij om letselfrequentie, sociaal rendement, CO2-uitstoot van het wagenpark, afvalscheiding en aandeel van nieuw gebouwde nul-op-de-meter huizen.

Deze toezeggingen zijn omgezet in jaarlijkse doelstellingen die tijdens de levensduur van de faciliteit worden gemonitord. Afhankelijk van het aantal behaalde duurzaamheidsindicatoren, is een margin-korting of -verhoging van toepassing.

De RCF wordt verzorgd door een syndicaat van zeven Nederlandse en internationale banken, zijnde ABN Amro, BNP Paribas, Crédit Agricole, HSBC, ING, MUFG en Rabobank. Rabobank is gemandateerd als Documentation Agent en Sustainability Coordinator voor deze transactie, als onderdeel van het banksyndicaat, met ING als Facility Agent.