Voetbalclub AFC schikt in voor nieuwe woonwijk

Het Parool meldt dat voetbalclub AFC wordt verplaatst. De club krijgt vijf kunstgrasvelden en een nieuw door Paul de Ruiter architects ontworpen clubgebouw ten noorden van het huidige sportpark.

De contracten voor de verplaatsing zijn inmiddels ondertekend. Dit maakt wellicht een einde aan een jarenlang slepende discussie over de duurste sportclub van Nederland. De waarde van de grond onder AFC – in eigendom van de gemeente, alleen het clubgebouw is van AFC zelf – wordt geschat op € 800 mln tot een € 1 mrd. Als de voetbalvelden straks zijn verplaatst, liggen ze nog steeds op de duurste grond van Nederland.

Ad Westerhof, voorzitter van AFC, in het Parool: ‘Vanaf de jaren 90 heeft AFC met de gemeente gesproken over een nieuw sportpark met een clubhuis op de Zuidas. Het is onvoorstelbaar mooi dat het nu gerealiseerd gaat worden. AFC kan zo verder aan haar toekomst bouwen en haar ambities nog beter realiseren.’

Op de huidige locatie, het sportpark Goed Genoeg, komt ruimte voor 1500 woningen en een schoolgebouw. Dit gebied ligt tussen de Boelelaan, de Ring A10 en de Beethovenstraat.