Verkoop Groot Handelsgebouw aan HighBrook levert € 90 mln op

Het Groot Handelsgebouw naast Rotterdam Centraal Station komt in handen van de Amerikaanse investeerder HighBrook. De verkoop van het kantoor, het grootste bedrijfsverzamelpand van Nederland, levert de aandeelhouders € 90 mln op. Dat heeft Groothandelsgebouwen bekendgemaakt.

Het kantoorpand is het enige bezit van het beursfonds. Na de verkoop van het gebouw keert het beursgenoteerde bedrijf de opbrengst aan de aandeelhouders uit. Die moeten tijdens een aandeelhoudersvergadering op 10 juli nog wel met de transactie instemmen.

Het Groot Handelsgebouw met een vloeroppervlak van 128.000 m² werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd om aan de grote vraag naar kantoorruimte in de stad te voldoen. Groothandelsgebouwen is sinds 1984 beursgenoteerd, maar het bedrijf is tot de conclusie gekomen dat het te klein is om nog een notering te rechtvaardigen.

Over de verkoop van het pand hebben HighBrook en Groothandelsgebouwen sinds januari onderhandeld. Voor HighBrook is het de tweede Nederlandse transactie in korte tijd. De Amerikaanse vastgoedinvesteerder kocht kortgeleden een portefeuille van Breevast.

img
Redacteur
Profiel