Ventu introduceert zoeksysteem naar flexplekken

Ventu introduceerde tijdens de Provada 2019 een nieuwe dienst: zoeken op werkplek.

Door Paul Wessels
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 6, 21 juni 2019

Prominente aanbieders van flexibele kantoren IWG/Regus (Annelou de Groot), Tribes (Eduard Schaepman) en The Office Operators (Sipke Feenstra) lieten weten het initiatief toe te juichen. De nieuwe dienst is vanaf 1 juli beschikbaar.

Mensen die zoeken naar kantoorruimte kijken in toenemende mate naar (flexibele) werkplekken. Een platform dat al dat aanbod aan werkplekken en kantoren samenbrengt ontbreekt nog, en Ventu wil helpen door al het aanbod inclusief werkplekken transparant te maken.

Aanbieders van werkplekken geven nu veel geld uit om hoog te scoren op Google of betalen fees aan internetbrokers die hen leads brengen. Ventu biedt aanbieders van flexibele kantoorruimte een extra kanaal om tegen een aantrekkelijk tarief een nog grotere doelgroep te bereiken.

Ventu heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in (organische) vindbaarheid op het web en dat leidt ertoe dat steeds meer zoekers Ventu weten te vinden. Inmiddels komen er maandelijks gemiddeld 130.000 unieke bezoekers naar Ventu.

In Nederland is de flexibele kantorenmarkt de afgelopen vijf jaar bijna verdrievoudigd, tot een totale omvang van 1,1 mln m² (+265%), stelde JLL eind vorig jaar in een onderzoek. Amsterdam is met ruim 5,6% flexibele kantorenvoorraad de Europese marktleider. In de overige grote Nederlandse steden varieert de flexibele kantorenvoorraad tussen de 2,5% en 5,7%. Flexibele kantoorruimtes zijn niet alleen interessant voor start-ups en kleine ondernemingen. Ook corporates kiezen steeds vaker voor flexibele huisvesting. In sommige gevallen vestigen ze het totale (hoofd)kantoor bij een flexibele aanbieder. Bedrijven willen vaak niet meer vastzitten aan langdurige, traditionele huurcontracten en snel kunnen schakelen als ze tijdelijk ruimte nodig hebben of toegang willen tot een nieuwe markt. Maar ook toegang tot talent, verbeterde innovatie en het behalen van groeidoelen zijn belangrijke drijfveren voor de keuze van een flexibele kantoorruimte.