Vastned wil Belgische dochter volledig overnemen

Vastned wil een bod uit brengen op alle aandelen van Vastned Retail België die nog niet in zijn bezit zijn. 

Dit heeft Vastned Retail zondagavond aangekondigd. Momenteel heeft Vastned 65,49% van de aandelen Vastned Retail België in bezit. Het overnamebod waardeert Vastned Retail Belgium op €395 mln.

Het overnamebod van € 57,50 in contanten per aandeel is ongeveer 27% hoger dan de gewogen gemiddelde aandelenkoers over de afgelopen periode van 1 en 3 maanden. Vergeleken met de waarde van eind derde kwartaal 2017 refecteert het bod een premium van 9%. 

Na overname zal de Belgische dochter van de beurs worden gehaald. Vastned verwacht ook geen substantiële wijziging van de strategie van Vastned Retail Belgium. Wel zullen de beursnoteringen van Vastned Retail België in Amsterdam en Brussel worden gestaakt.

Vastned Retail Belgium investeert in Belgisch commercieel vastgoed, waaronder in Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge.  

De portefeuille omvat momenteel 139 verhuurbare units, verspreid over 59 verschillende locaties. Op 30 juni 2017 bestond 59% van de vastgoedportefeuille uit core city assets, 41% uit mixed retail locations. De totale reële waarde van de vastgoedbeleggingen bedroeg op die datum € 364 miljoen. De bezettingsgraad was toen 98%.