Vastned koopt en verkoopt in Nederland en Frankrijk en benoemt manager investor relations

Vastned heeft twee aankopen gedaan in Utrecht voor in totaal € 15,1 mln. Tevens zijn er in Nederland en Frankrijk niet-strategische panden verkocht voor in totaal € 20,8 mln. Ronald Beemsterboer is benoemd als nieuwe manager investor relations.

In lijn met de strategie om de kwaliteit van de portefeuille en de resultaten continu te verbeteren is de core city assets portefeuille van Vastned verder uitgebreid door een tweetal acquisities te doen in Utrecht. Vastned heeft de Drieharingstraat 2-22 gekocht voor € 11 mln (inclusief acquisitiekosten). De Drieharingstraat verbindt de Oudegracht met het Vredenburg en wordt gezien als de nieuwe culinaire hoofdstraat van Utrecht. Deze acquisitie betreft 4 horecapanden inclusief bovengelegen kantoorruimten. De totale oppervlakte bedraagt circa 3000 m² en wordt verhuurd aan in totaal 9 huurders. Het transport zal plaatsvinden op 1 mei 2018. JB Retail adviseerde Vastned bij deze transactie.

Taco de Groot, ceo Vastned: “We hebben verdere stappen gezet in de uitvoering van onze strategie. Ik ben trots dat we off-market deze transactie hebben gedaan in een van de meest vooraanstaande food & beverage straten van Utrecht”.

Verder heeft Vastned in Utrecht het aan Dunkin’ Donuts verhuurde horecapand aan het Vredenburg 1 verworven voor € 4,1 mln (inclusief acquisitiekosten). Dit pand ligt om de hoek van de Drieharingstraat in het historische centrum van Utrecht en omvat ruim 260 m², waarvan 70 m² op de begane grond.

Nederlandse en Franse desinvesteringen
Vastned heeft niet-strategische panden verkocht in Nederland en Frankrijk. Deze desinvesteringen verlagen het risicoprofiel van de portfolio en verhogen de focus op core city assets.

In Zwijndrecht heeft Vastned haar deelbezit in winkelcentrum Walburg verkocht voor € 16,5 mln. Tevens zijn de panden aan het Schaapmarktplein 4 in Sneek en aan de Schoutenstraat 6 en 8 in Hilversum verkocht voor een totaalbedrag van € 1,2 mln.

In Marseille heeft Vastned haar pand aan de Rue Saint-Ferréol 29 verkocht voor € 3,1 mln.

Benoeming nieuwe manager investor relations
Per 1 april 2018 is Ronald Beemsterboer gestart als nieuwe Manager Investor Relations van Vastned. Hij komt over van Wolters Kluwer, waar hij de rol van associate investor relations vervulde. Binnen Vastned zal Beemsterboer verantwoordelijk zijn voor de communicatie met investeerders, analisten en pers.