Vastgoedlezing: ‘Sector moet niet terugvallen in business as usual’

Na drie jaar van economische groei is het de vraag of de vastgoedsector niet terugvalt in ‘business as usual’, aldus prof. dr. F. van Eenennaam tijdens De Vastgoedlezing 2018.

Door Paul Wessels
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 4, 26 april 2018

De Vastgoedlezing 2018 werd dit jaar door de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) georganiseerd in het Parooltheater in Amsterdam. Van Eenennaam: ‘We hebben alweer drie jaar van economische groei achter de rug. De crisis en de lessen van de crisis liggen achter ons. De vraag is of we in staat zijn om ons in de huidige tijd in te stellen op de economische teruggang die ook weer zal komen, of dat we terug zijn bij ‘business as usual’. In de crisis hebben we geleerd dat het nadenken over onze strategische benadering belangrijker is dan onze strategieën of het businessmodel zelf. We kunnen niet blijven hopen op het doorzetten van tijden van extreem goedkoop geld.’

Technologie, sociale verandering, concurrentie en compliance hebben grote impact, net als de wijze waarop tech-firma’s onze wereld aan het veranderen zijn. Dat stelt ons allemaal voor de vraag hoe we onze talenten, mensen, netwerken, innovaties en sociaal kapitaal voorbij scrum-manieren van werken gaan organiseren in de jaren ’20 van deze eeuw, zo zei Van Eenennaam.

Van Eenennaam is expert op het gebied van Strategy en Corporate Governance, en is founding partner van The Decision Group en The Decision Institute. Hij publiceert regelmatig over internationale strategie. In 2012 is Van Eenennaam door prof. M.E. Porter toegevoegd aan zijn Hall of Fame van de Harvard Business School.

www.devastgoedlezing.nl