Van Omme & De Groot verkoopt 171 huurappartementen

Van Omme & De Groot heeft een nog te realiseren complex met 171 huurappartementen voor het middensegment verkocht aan woningbelegger Vesteda.

Nieuwbouwplan Westerwal ligt op een voormalig fabrieksterrein in de Zeeheldenbuurt aan de westzijde van de stad Groningen. Naast de 171 huurappartementen worden hier tevens 22 koopwoningen gerealiseerd, naar ontwerp van AAS Groningen. De appartementen variëren in grootte van 48 tot 87 m² en worden voorzien van individuele WKO-systemen en PV-panelen, waarmee een EPC=0 wordt behaald. Het bestemmingsplan is inmiddels vastgesteld en de omgevingsvergunning aangevraagd. Naar verwachting wordt in het 1e kwartaal van 2020 een aanvang gemaakt met de realisatie van de appartementen. De verkoop van de 22 3- en 4-laagse koopwoningen start dit najaar.

PropertyNL Research berekent de koopsom op ruim € 25 mln.

De twee partijen tekenden onlangs de koopovereenkomst en gelijktijdig werd tussen Vesteda en Friso Bouwgroep een turn-key aannemingsovereenkomst getekend. Van Omme & De Groot werd in het verkoopproces bijgestaan door Capital Value en Pels Rijcken.