Uitbreiding voor wc Tolbergcentrum in Roosendaal

Winkelcentrum Tolbergcentrum in Roosendaal is verouderd en aan een opknapbeurt toe. Eigenaar WPRI heeft hiervoor een plan ontwikkeld dat kan rekenen op steun van de gemeente Roosendaal.

Naast het uitbreiden van de commerciële winkelfunctie met 900 m² zal ook het centrale plein in het winkelcentrum worden gerenoveerd.

De uitbreiding krijgt enerzijds vorm in een nieuw pleingebouw naast de Albert Heijn en anderzijds op de locatie van de huidige gymzaal. Het pleingebouw wordt verbonden met de passage. Voordat de gymzaal wordt gesloopt, realiseert WPRI een nieuwe gymzaal op de verdieping van het pleingebouw. Op de begane grond van dit gebouw wordt een aantal bestaande of nieuwe winkels gevestigd. WPRI heeft de ambitie om duurzaamheidsmaatregelen toe te passen.

Om het winkelcentrum na winkelsluitingstijd sociaal veiliger en beter beheersbaar te maken, zal de passage rondom afsluitbaar worden. Dit wordt mede mogelijk doordat de open pleinwand naast Albert Heijn verdwijnt door het aansluitend nieuw te realiseren pleingebouw en de passage. Het plein tussen het winkelcentrum en basisschool De Rietgoor krijgt een nieuwe inrichting, die eveneens door WPRI wordt uitgevoerd. Ook wordt het aantal parkeerplaatsen rondom het winkelcentrum uitgebreid en zullen bovengrondse afvalcontainers plaats maken voor ondergrondse containers.

WPRI werkt het plan nader uit en zal daarbij omwonenden en ondernemers betrekken. Nadat de uitwerking heeft plaatsgevonden, zal naar verwachting eind 2017/begin 2018 het benodigde voorontwerpbestemmingsplan in procedure wordt gebracht.

Winkelcentrum Tolbergcentrum is gesitueerd in de woonwijk Tolberg, in het zuidwestelijke deel van Roosendaal. Het winkelcentrum heeft een bvo van circa 5100 m² en beschikt over circa 220 gratis parkeerplaatsen. 

Laatste nieuws

Evenementen