Tristan Capital koopt vastgoed op Amsterdamse stationslocaties

Tristan's CCP 5 'Long-life' core plus fonds heeft hotel- en kantooractiva in Amsterdam gekocht in een off-market transactie met DW Partners.

De sterke economie in Nederland en het tekort aan nieuwe kantoren en hotels deden Tristan Capital Partners besluiten om in Amsterdams vastgoed te stappen. Het eerste aangekochte object bevindt zich in het kantoorgebied Sloterdijk/Teleport, direct grenzend aan het Amsterdamse intercitytreinstation Sloterdijk. Het Orlyplein-gebouw (foto) omvat circa 15.500 m², waarvan het merendeel hotelaccommodatie is. Het fonds voert een uitgebreid renovatieprogramma uit om het kantoor te upgraden naar klasse A. Het tweede bezit dat werd verworven is een 13.800 m² groot hotel/kantoorgebouw gelegen in de nabijheid van het intercitystation Amsterdam Lelylaan. De accommodatie zal profiteren van meerdere, spraakmakende ontwikkelingen die de komende jaren in het Koningshof-gebied worden gepland en het gebied aanzienlijk zullen verbeteren.

Adviseurs van Tristan's CCP 5 Fund bij de aankoop waren Greenberg Traurig, PWC, Stevens van Dijck en Hofstede cs milieuadviseurs. DW Partners werd geadviseerd door AKD en PWC.