Triodos Vastgoedfonds koopt hoofdkantoor Rode Kruis in Den Haag

Triodos Vastgoedfonds heeft een koopovereenkomst gesloten voor het verwerven van het kantoorgebouw aan de Anna van Saksenlaan 50 in Den Haag.

In het gebouw van circa 2850 m² is het hoofdkantoor van het Rode Kruis Nederland gevestigd. De aankoopsom bedraagt € 7 mln en het bruto aanvangsrendement is 6,3%.

Het kantoorgebouw ligt op loopafstand van het intercitystation Laan van NOI in Den Haag en is onlangs volledig gerenoveerd. Hierbij is het energielabel verbeterd naar een A+ label en zijn er vernieuwende werkplekconcepten in het pand mogelijk gemaakt met veel aandacht voor het welzijn van de medewerkers. Het gebouw is voor de komende 10 jaar verhuurd aan het Rode Kruis Nederland. De verkopende partij is Van der Vorm Vastgoed. Aan de zijde van Triodos Vastgoedfonds traden Spring Real Estate, Houthoff en Kontek op als adviseurs. 

De acquisitie sluit volledig aan bij de strategische portefeuilledoelstellingen van Triodos Vastgoedfoonds. Het wil de gemiddelde omvang van de panden vergroten, op aantrekkelijke goed bereikbare plekken in de Randstad zitten en voldoen aan een sterk duurzaamheidsprofiel.

 

Triodos Vastgoedfonds is opgericht in 2004 en is het eerste CO2-neutrale beursgenoteerde Nederlandse kantorenfonds. Het fonds belegt uitsluitend in duurzaam gebouwde of duurzaam beheerde panden en monumenten.