Tia van Beek wordt commissaris bij Habion

De Raad van Commissarissen van Habion heeft mr. T.G. (Tia) van Beek per 1 januari 2021 benoemd als commissaris van Habion.

Tia van Beek is in het dagelijks leven directeur transacties bij Principal Real Estate Nederland, een organisatie die investeert in vastgoed. Daarvoor was zij onder meer werkzaam als directeur bij Antea Vastgoedmanagement. Tia van Beek is ook toezichthouder bij Dunavie, een woningcorporatie in Katwijk. Eveneens is zij lid van de Raad van Commissarissen van Vivium Zorggroep.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een positieve zienswijze op de benoeming van Tia van Beek gegeven. De werving vond plaats op basis van een openbare procedure.

De Raad benoemde Tia van Beek omdat Francine Zijlstra, voorzitter van de Raad, per 1 januari 2021 aftreedt als commissaris van Habion. Zij is dan 8 jaar commissaris en niet meer herbenoembaar. Wouter de Jong, nu nog lid van de Raad, volgt Francine Zijlstra per die datum op als voorzitter.

Habion is een woningcorporatie gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen. Als maatschappelijk belegger biedt Habion ouderen een thuis. Verspreid over heel Nederland bezit Habion op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen.