TH Real Estate koopt grote logisitieke ontwikkeling in Oirschot

TH Real Estate heeft een grote logistieke ontwikkeling gekocht van ongeveer 100.000 m². Het gaat om Westfield Logistics Development, een project dat wordt gerealiseerd door een jont-venture van SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels) en MG Real Estate.

In de markt wordt vernomen dat met de transactie een bedrag gemoeid is van ongeveer € 100 mln. De bouw van het logistiek centrum is onlangs gestart.

Het centrum wordt 98.000 m² groot en verrijst in Oirschot in de regio Eindhoven, een van de belangrijkste distributieknooppunten voor e-commerce voor Nederland en West-Europa. Centra voor e-commerce klanten vergen een specifiek ontwerp van de gebouwen. Westfield Logistics Development is met deze klanten in het vizier van de tekentafel gekomen. De transactie geeft aan hoe gewild dit soort projecten zijn onder beleggers in deze regio. Er is belangstelling van zowel lokale als internationale huurders en van internationale beleggers.

De bouw is in handen van Systabo (volkerWessels) en bestaat uit drie gebouwen die in twee fasen worden gerealiseerd. De bouw van fase 1 is zojuist gestart en omvat 60.789 m²; oplevering wordt verwacht in oktober 2019. Fase 2 start in maart 2019, heeft een omvang van 37.329 m² en is beschikbaar in februari 2020.

De ontwikkeling is aangekocht door TH Real Estate voor het European Cities Fund. Het fonds richt zich op beleggingen in vastgoed van hoge kwaliteit in de leidende regio’s en steden en die goed gepositioneerd zijn in termen van structurele trends als demografische veranderingen, urbanisatie en technologie.

Westfield Logisitics Development is de 11eaankoop van het fonds en de tweede acquisitie in Nederland. Eerder werd een distributiecentrum in Venlo in portefeuille genomen.

Thorsten Kiel, hoofd European Industrial and Logisitics van TH Real Estate zegt dat de investeringen in Nederland in logistieke assets door TH Real Estate nu gestegen is naar meer dan € 300 mln. Hij voorziet nieuwe investeringen in 2019.

Westfield Logistics werd geadviseerd door 3Stone Real Estate en Habraken Rutten advocaten; TH Real Estate werd bij deze transactie ondersteund door Van Gool Elburg, Loyens & Loeff, Cording Real Estate Group, Arcadis, LCEE en A&O.