Syntrus voegt Damrak 57 aan fonds toe

Syntrus Achmea Real Estate & Finance versterkt de portefeuille van het retailfonds met een pand aan Damrak 57 in het centrum van Amsterdam. Verkoper is een particuliere belegger. 

Het Kadaster noemt een koopprijs van € 15,3 mln. Het pand ligt op de drukke looproute tussen het Centraal Station en de Dam, recht tegenover de Bijenkorf en de Beurs van Berlage. Het is in 2016 verbouwd onder leiding van architectenbureau Rijnboutt.

Het is een monument van 500 m2, verdeeld over meerdere verdiepingen, dat voor 15 jaar is verhuurd aan Simat Sarayi. Deze horeca-onderneming heeft in Amsterdam nog drie andere vestigingen.

‘Deze nieuwe acquisitie past binnen onze strategie om de portefeuille verder te versterken en te laten groeien’, zegt fondsmanager Marga Boerman van het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF). ‘Wij richten ons in ons beleggingsbeleid op A-locaties in de 15 beste winkelsteden van Nederland, aangevuld met beleggingen in winkelcentra voor de dagelijkse benodigdheden. Dat sluit aan bij de behoefte van de institutionele beleggers waarvoor wij werken.’

De portefeuille van het ADRPF bestaat uit 54 objecten en heeft een totale waarde van € 690 mln. De ambitie is om het fonds de komende jaren te laten groeien naar een omvang van circa € 1 mrd.