Syntrus Achmea investeert in 600 zorgwoningen in Almere

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft met Zorggroep Almere en Fame Planontwikkeling een ontwikkelovereenkomst gesloten over de realisatie van zeshonderd nieuwe zorgwoningen in Almere.

Het gaat hierbij om een nieuw woonconcept Beschermd Wonen voor mensen met een intensieve zorgvraag, zoals mensen met dementie en Wonen met een Plus voor mensen met een lichte ondersteuningsvraag als alternatief voor het traditionele verzorgingshuis.

Syntrus Achmea RE&F en Fame werken al langer samen. De woningen in Almere maken deel uit van het akkoord dat beide partijen vorig jaar sloten over 3000 huurwoningen in het middensegment voor mensen met een intensieve zorgvraag. Zorggroep Almere ziet bij haar cliënten steeds meer behoefte aan geschikte huurwoningen waar zorg altijd in de buurt is. Deze behoefte geldt met name voor huurwoningen in het middensegment (€ 650- 950 per maand).

Wethouder Aldrik Dijkstra (CU - foto) van Almere: ‘Een mooi initiatief dat prachtig aansluit op de doelstelling van het college dat ouderen in de wijk kunnen blijven wonen. Het plan van de initiatiefnemers maakt deze aanpak mogelijk en sluit helemaal aan op het gemeentelijk programma (G)oud in Almere.’