Syntrus Achmea RE&F koopt twee zorgobjecten

Syntrus Achmea Real Estate & Finance breidt de portefeuille van het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) uit met een locatie voor particuliere woonzorg in Amsterdam en een gezondheidscentrum in Gilze en Rijen (Noord-Brabant).

De aanwinst in stadsdeel De Pijp in Amsterdam (foto's) bestaat uit een object van 1871 m², dat onlangs is herontwikkeld naar 36 wooneenheden, waar Kloek zorg levert aan mensen met dementie. Op de begane grond is een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang van Wereldkids. Het gebouw is langjarig verhuurd.

Het gezondheidscentrum in Gilze en Rijnen van 2331 m² is enkele jaren geleden herontwikkeld tot een centrum met 15 verschillende zorgdisciplines, waaronder twee huisartsenpraktijken, een apotheek, een fysiotherapeut, een podotherapeut en een verloskundigenpraktijk. Het gebouw is vrijwel volledig verhuurd.

De acquisities passen in de actieve groeistrategie van het zorgvastgoedfonds. Dat fonds beheert levensloopbestendige woningen, particuliere woonzorglocaties, intramurale zorgcomplexen en eerste- en anderhalvelijnszorgcentra.

Inclusief de twee acquisities bestaat de portefeuille uit 21 objecten met een gezamenlijke waarde van ruim € 350 mln. Doelstelling is om de portefeuille binnen enkele jaren te vergroten naar € 500 mln. De focus in de portefeuille ligt op de Randstad, de Brabantse stedenrij, de stadsregio Arnhem/Nijmegen en regionale centra als Groningen, Zwolle en Maastricht.