SvA koopt bedrijfscomplex in Zaandam

Het consortium SvA heeft het bedrijfscomplex aan het Barndegat 6–8 te Zaandam gekocht.

De koopsom is volgens het Kadaster € 2,13 mln.

SvA (Stadsuitbreiding Van Amsterdam) is een consortium van beleggers onder leiding van ConverseDC. Het zal in samenspraak met de gemeente Zaanstad, streven naar ‘verkleuring’ van het gebied, met als uiteindelijk doel het te ontwikkelen tot woningbouw.

Het leegstaande bedrijfscomplex van bijna 16.000 m² bestaat uit acht gebouwen met onder andere kantoorruimten, bedrijfsruimten, productieruimten, een opslagterrein en parkeerplaatsen. De verkoper, DS Smith Packaging Netherlands, had zijn bedrijfsactiviteiten inmiddels verplaatst naar elders in het land.

Het gehele perceel ligt aan een open vaarverbinding aan het IJ, aan de kop van het industrieterrein Achtersluispolder, op een steenworp afstand van de rijksweg A8 en de Amsterdamse ring.

De bestaande opstallen en terreinen zullen vooralsnog in delen verhuurd worden, waarbij gedacht wordt aan horeca, werkplaatsen, opslagruimten, etc. De gewenste verkleuring van het gebied is mede versneld in gang gezet door het gezamenlijk onderzoek van de gemeenten Zaanstad en Amsterdam naar de mogelijkheden van een mogelijke nieuwe cruiseterminal in het gebied en een onderzoek naar de (recreatieve) mogelijkheden van de Noorder IJ-plas.

De transactie is begeleid door Mol Notariaat te Amsterdam. De verkoper is bijgestaan door Kuijs Reinder Kakes te Zaanstad.