Studentencampus TU Delft geopend

De nieuwe studentencampus van de TU Delft aan de Stieltjesweg is geopend.

Het project bestaat uit de herbestemming van het voormalig kantoor van Deltares en de nieuwbouw van de toren. Samen vormen zij een studentencomplex van 30.000 m² in het hart van de TU-wijk, tussen de faculteit Civiele Techniek en Technische Natuurwetenschappen.

In de 75 m hoge toren zijn 525 zelfstandige studentenunits gerealiseerd. Het voormalige kantoorpand is herbestemd tot 186 kamers met eigen badkamer, verdeeld over 12 groepswoningen met gedeelde woonkamer en keuken. Ook zijn er een supermarkt, koffiewinkel, (dag)horeca, wasserette en een kapper gevestigd.

De gevel benadrukt het technische karakter van de TU, met een geabstraheerd patroon van de integraal van een sinus- en cosinusgrafiek te zien. De invulling met glas geeft de studenten vanaf bijna alle verdiepingen een uitzicht dat reikt tot Den Haag en Rotterdam.

Het voormalige kantoorpand heeft een lange entreeruimte met grootse robuuste betonnen portalen en een 3-laags hoog atrium. Iedere kamer heeft een eigen badkamer, maar keuken en woonkamer worden gedeeld. De appartementen kunnen eenvoudig worden samengevoegd tot grotere, reguliere woningen. De commerciële en techniekruimten van de onderste twee bouwlagen zijn flexibel indeelbaar.

De opdrachtgever voor het project Studentencampus Stieltjeweg is Stieltjesweg Ontwikkeling BV, een samenwerking van Leyten en Van Maren. De campus is ontworpen door RoosRos Architecten en gebouwd door Smits Bouwbedrijf en PGN Groenedijk.

Fotografie: René de Wit