Studenten ontwerpen paviljoen voor Paleis Soestdijk

Studenten van Complex Projects hebben als inzending voor een prijsvraag van Paleis Soestdijk 11 ontwerpen gemaakt voor een duurzaam, circulair, en modulair paviljoen.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 6, 25 juni 2021

Het winnende ontwerp zal verder ontwikkeld worden en uiteindelijk gebouwd worden. Dit ontwerp krijgt bij de opening van Paleis Soestdijk | Made by Holland een plek op het landgoed.

De opdracht was een paviljoen te ontwerpen waar exposities en presentaties over innovaties op het gebied van natuur, gezondheid en een duurzame toekomst kunnen plaatsvinden. Bovendien moest het paviljoen – naast duurzaam en circulair – modulair zijn, zodat het op verschillende plekken kan worden opgebouwd.

De jury was onder de indruk van het kwaliteitsniveau van alle elf gepresenteerde ontwerpen. Na een lange beoordeling is er besloten om twee finalisten uit te roepen: ‘Incremental Equilibrium’ en ‘Routes over Roots’. Voor beide projecten is meer onderzoek en verfijning van het ontwerp nodig. De directie van Paleis Soestdijk | Made by Holland zal zich de komende maanden beraden over hoe dit proces verder zal verlopen.

Meer informatie is te vinden op www.paleissoestdijk.nl en www.tudelft.nl/bk/actueel/nieuws