Student Experience breidt portefeuille uit met internationaal studentenhotel in Amsterdam

Student Experience is vrijdag 7 december officieel gestart met de bouw van Student Experience International Amsterdam (SEI Amsterdam) aan de Moermanskkade in Minervahaven in Amsterdam.

SEI Amsterdam is een ‘extended-stay’- faciliteit met 600 hotelkamers voor (buitenlandse) studenten, onderzoekers en promovendi, die voor een onderwijs- of onderzoeksperiode van een week tot maximaal een jaar, aan één van de Amsterdamse universiteiten of hogescholen zijn ingeschreven. 

SEI Amsterdam is het vierde studentencomplex van Student Experience in Amsterdam en breidt hiermee haar portefeuille uit naar in totaal 2300 studentenwoningen en -hotelkamers in Amsterdam.

Johan Verweij, CEO en oprichter van Student Experience: ‘Student Experience richt zich op deze locatie op extended stay. Wij hebben ruime ervaringen in het aanbieden van woningen voor studenten, maar krijgen bijna dagelijks de vraag of wij ook voor korter dan 1 jaar verhuren. SEI Amsterdam wil tegemoetkomen aan de wensen van de internationale student, die voor aanvullende masterclasses, post graduate courses, summer courses etc. naar Amsterdam komt en tijdelijke huisvesting zoekt. SEI Amsterdam is dus voor de academische gemeenschap.’

SEI Amsterdam wordt BREEAM-excellent gebouwd en hierbij is duurzaamheid een belangrijk aspect. Om aan de duurzaamheidseis te voldoen worden er onder andere een uniek gevelmateriaal gebruikt dat nog niet eerder in Nederland is toegepast met geïntegreerde zonnepanelen, een WKO-installatie gebruikt en zal een deel van dakoppervlakte worden ingericht als ‘groen dak’. 

SEI Amsterdam is een duurzaam, veilig en vernieuwend gebouw met een multifunctionele begane grond. De kamers variëren van 21 tot 45 m² en zijn voorzien van kitchenettes. De locatie biedt allerlei faciliteiten zoals een lounge met gezellige zithoeken, televisie en een game corner. De private dining room kun je gebruiken om gezellig met je vrienden of familie te koken en een diner te geven. Er zijn verder voorzieningen als studieruimtes, een wasserette, een sportveld op het dak, en op de begane grond een fitnessruimte. Er worden flexibele ruimtes gecreëerd waar bedrijven ook gebruik van kunnen maken. Verder is er in de plint van het complex ruimte voor een openbare horeca gelegenheid en bedrijfsruimte voor bijvoorbeeld start-ups.  

Naar verwachting zal SEI Amsterdam in tweede helft 2020 de deuren openen. 

Laatste nieuws

Evenementen