Stebru ontwikkelt woonwerkgebouw aan Scheepmakershaven

Ontwikkelaar en bouwer Stebru realiseert aan de Scheepmakershaven in Rotterdam een nieuw gebouw met woningen, kantoren en commerciële ruimte.

Het gebouw met een totaal volume van 7500 m² bvo verrijst naast The Red Apple, eveneens een toren met een gemengd programma. Stebru heeft MoederscheimMoonen Architects geselecteerd voor het ontwerp van het woongebouw.

Het uitgangspunt voor het winnende ontwerp was om bij deze ontwikkeling de beeldbepalende wederopbouwarchitectuur van de huidige kantoorpanden zo veel als mogelijk te behouden. Het gebouw krijgt een mix van verschillende woningtypen met balkons en commerciële functies.

De Scheepmakershaven is onderdeel van Maritiem District en is van oorsprong een havengebied, wat nu getransformeerd wordt tot hoogwaardig woon- en leefgebied. Het gebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel hoogbouw zoals de Red Apple, 100Hoog en diverse nieuwe hoogbouwprojecten.

Vrij recentelijk is door de gemeente Rotterdam in kaart gebracht waar in dit gebied nog waardevolle wederopbouwarchitectuur te vinden is en zo heeft het de locatie voor dit nieuwe woongebouw aangemerkt als zeer waardevol. De gevels van de bestaande kantoorgebouwen tonen het typische karakter van strokengevels en compositiegevels uit die tijd en dienen om die reden zo veel mogelijk behouden te blijven.

Het ontwerp van MoederscheimMoonen neemt maximaal behoud van de bestaande gebouwen als vertrekpunt voor de verdere uitbreiding ervan. Binnen een vooraf vastgesteld maximaal bouwvolume is het woongebouw als een ‘optopping’ ontworpen en contrasteert het in haar architectuur met de bestaande gebouwen. Inspiratie is hierbij gevonden in het alom verbindende water dat het Maritiem District kenmerkt.

Het bureau begint binnenkort met het opstarten van het voorlopig ontwerp. Streven is om medio 2020 te kunnen starten met de bouw van het woongebouw.

 

 

 

 

Laatste nieuws

Evenementen