Start voorselectie laatste bouwkavel in Hoge Weide Utrecht

De gemeente Utrecht is op zoek naar een partij voor de ontwikkeling van bouwkavel 1.14, de laatste bouwkavel in Hoge Weide (in de wijk Leidsche Rijn, Utrecht).

De kavel ligt aan de Rijnkennemerlaan. Dit is de langste laan van Leidsche Rijn, met een hoogwaardige groene en informele uitstraling. Samen met blok 1.12 vormt de kavel de overgang tussen het stedelijke Parkwijk en Leidsche Rijn Centrum.

Soorten woningen
Op bouwkavel 1.14 is de realisatie van verschillende soorten woningen gepland. Het gaat om 45–80 appartementen en ongeveer 19 eengezinswoningen in het middenhuursegment enn ongeveer 18 eengezinswoningen in de vrije sector huur.

Over Hoge Weide
Hoge Weide heeft een stedelijk karakter en ligt op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum en op fietsafstand van de binnenstad van Utrecht. De buurt wordt omgeven door groenstroken en parken. Door de buurt loopt de Vallei, een groene lus die aan beide kanten aansluit op Park de Hoge Weide.

In totaal worden er ruim 1100 huur- en koopwoningen in Hoge Weide gebouwd in verschillende prijsklassen. Er zijn voorzieningen zoals een school, kinderopvang, een speeltuin en rijksmonument boerderij De Hoef.

Geïnteresseerden kunnen zich melden door uiterlijk 2 juli 2018 voor 12.00 uur het inschrijfformulier op te sturen.