Start selectie Amsterdamse kavel Koffiefabriek

De gemeente Amsterdam is gestart met de selectieprocedure voor de kavel Koffiefabriek, Joan Muyskenweg 19 met 70 woningen en 900 m² voorzieningen in de plint

De gemeente zoekt een partij die een circulair woongebouw met maximaal 8 bouwlagen kan uitwerken tot 70 huurwoningen in de sociale, middeldure en vrijesector en verschillende voorzieningen op de begane grond, waaronder horeca.

Opgave
Kavel Koffiefabriek – Joan Muyskenweg 19 ligt aan de Duivendrechtsevaart nabij metrostation Overamstel in de A2 zone. Dit kavel is door de gemeente aangewezen als een pilotproject waarbij de markt wordt uitgedaagd een circulair en klimaatneutraal woongebouw te ontwerpen en realiseren. In de plint dienen functies te komen die van toegevoegde waarde zijn voor het in transformatie zijnde gebied en die mede zorgen voor een levendige en aantrekkelijke nieuwe looproute langs het water naar het metrostation. Op het kavel wenst de gemeente een duurzaam en tijdloos ontworpen gebouw van menselijke maat, die de relatie aangaat met de directe omgeving en past binnen het in transformatie zijnde gebied.

Selectieprocedure
De procedure bestaat uit twee rondes. In de voorselectie worden maximaal 3 partijen gekozen, die doorgaan naar de definitieve selectie. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de tender tot en met 30 april 2021. Er wordt geselecteerd op duurzaamheid, kwaliteit en optiebieding. De definitieve gunning is naar verwachting in september 2021.